ETANȘAREA FILETELOR

Etanșarea filetelor

INSTRUCŢIUNI: ETANȘAREA FILETELOR

 

Țevile sunt utilizate, în mod obișnuit, pentru transportul unor medii diverse, precum gaze și lichide. Conexiunile filetate sunt utilizate pentru a se asigura că îmbinările cu filet rămân ermetice și etanșe. 

Acest tutorial vă oferă mai multe informații despre:

Metodele de etanşare a filetelor

Tensiuni și provocări tipice în etanșarea filetelor

Metode de întărire cu produse lichide de etanșare a filetelor

ETANȘAREA FILETELOR: Informații suplimentare

Aflați tot ce trebuie să știți despre etanșarea filetelor.

Etanșanții de filete LOCTITE

  • Umpleți toate golurile 
  • Nivel ridicat de rezistență chimică, termică și la presiune
  • Pentru metale, materii plastice sau combinații între cele două
  • Rezistență la contracţii și vibrații
  • Reglare după asamblare, atât pentru sisteme cu întărire, cât și pentru sisteme fără întărire
  • Adecvat pentru diverse mărimi și înclinări

Datorită geometriei îmbinărilor de țevi filetate și a cuplului de strângere aplicat, va exista deja un anumit nivel de etanșare. Totuși, produsele de etanșare suplimentare vor oferi asamblărilor o fiabilitate mai mare.

Geometrii ale țevilor

Etanșarea filetelor - Aflați mai mule despre geometria țevilor cu îmbinare paralel-paralel.
Etanșarea filetelor - Aflați mai mule despre geometria țevilor cu îmbinare conic-conic.
Etanșarea filetelor - Aflați mai mule despre geometria țevilor cu îmbinare paralel-conic.

Produse de etanșare suplimentare

Produsele de etanșare suplimentare măresc fiabilitatea asamblării: 

Metode tradiţionale

Etanșarea filetelor - Șnurul de etanșare creşte mult fiabilitatea asamblării

Șnur de etanșare

Metode lichide

Etanșarea filetelor - Câlții și pasta cresc mult fiabilitatea asamblării.

Câlți şi pastă

Etanșarea filetelor - Banda de teflon creşte mult fiabilitatea asamblării.

Bandă de teflon

Etanșarea filetelor - Produsele siliconice de etanșare a filetelor cresc mult fiabilitatea asamblării.

Produse siliconice

Etanșarea filetelor - Produsele anaerobe de etanșare a filetelor cresc mult fiabilitatea asamblării.

Produse anaerobe

Produse anaerobe

Produsele lichide de etanșare a filetelor se întăresc sub formă de plastic termostatic și creează un ansamblu integral.

a) Rămân lichide în contact cu oxigenul

b)  În absența aerului, la contactul cu o suprafață metalică adezivul se întărește sub forma unui plastic termorigid.

Etanșarea filetelor - Produsele lichide de etanșare a filetelor se întăresc sub formă de plastic termostatic și creează un ansamblu integral.

Siliconi

Siliconii LOCTITE se întăresc cu ajutorul umidității atmosferice, eliberând produși secundari în timp ce formează un elastomer flexibil.

Asigurați-vă că piesele sunt asamblate corect înainte de formarea peliculei.

Etanșarea filetelor - Siliconii se întăresc cu ajutorul umidității atmosferice, eliberând produși secundari în timp ce formează un elastomer flexibil.
  Etanșanți anaerobi pentru filete Produși pe bază de silicon Șnur de etanșare
Descriere Se întăresc când sunt strânși între îmbinări metalice cu filete Etanșanți elastici, întărire la umiditate ambientală Șnur de etanșareȘnur multifilar acoperit și fără întărire, cu capacitate de etanșare instantă
Substraturi / tipuri de filet

• Orice tip de metal
• Orice tip de filet

• Plastic
• Metale
• Combinație între cele două

• Filete conice din metal și plastic
• Etanșare instantă

Avantaje • Etanșare și blocare
• Adecvat până la maximul de presiune din țevi
• Rezistență chimică excelentă

• Etanșanți foarte flexibili
• O mare varietate de substraturi
• Umplerea golurilor

• Permite reglarea ulterioară (45° înapoi)
• Utilizare ușoară și rapidă

 

Unele aprobări pentru produsele de etanșare a filetelor sunt:

 

• Standardul european pentru gaze
  EN 751-1 pentru etanșanți cu întărire și EN 751-2 pentru etanșanți fără întărire
 

• Standardele pentru apă potabilă
  BS 6920, standardul 61 NSF/ANSI sau recomandările KTW privind materiile
  plastice în contact cu apa potabilă.  
 

• Contactul cu alimentele
  Categoria P1 NSF privind utilizarea în zone în care sunt procesate alimente
 

• Contactul cu oxigenul 
  pentru utilizarea cu oxigen pur, procedura de testare BAM